Loading ....

Workshops, trouble shoots, puppytesten en nestreünie

Workshops

Ook in 2019 geven Willy en ik een aantal workshops. Nieuw dit jaar is de Oefendag SJP nieuwe stijl (lees bij * meer over deze dag).

Het thema voor de workshops is ‘Meervoudig Apporteren’ in de breedste zin van het woord. Hierbij moet je denken aan het oefenen van proeven die je op MAP’s en Workingtesten tegen kunt komen. In onderstaand schema tref je de data van de workshops aan.

Agenda Workshops 2019
Maandag 25 maart a.s. Workshop Meervoudig Apporteren
Woensdag 17 april a.s. Workshop Meervoudig Apporteren
Maandag 29 april a.s. Oefendag SJP nieuwe stijl zie *
Vrijdag 17 mei a.s. Workshop Meervoudig Apporteren
Maandag 27 mei a.s. Workshop Meervoudig Apporteren
Zondag 2 juni a.s. Workshop Coburg
Zaterdag 8 juni a.s. Workshop Meervoudig Apporteren
Vrijdag 14 juni a.s. Workshop Meervoudig Apporteren

De workshops zijn bedoeld voor alle apporterende jachthondenrassen, met minimaal een B diploma of er tegenaan zitten en dit jaar Workingtests en/of MAP’s willen gaan lopen. D.w.z. dat de honden watervrij zijn, correct apporteren (ook wild) en enige sleep ervaring hebben.

De workshops vinden plaats in de omgeving van Almere en nemen een hele dag in beslag. Wij streven er naar dat alle voorjagers met een tevreden gevoel en nuttige tips naar huis gaan. Daarom wordt elke combinatie bij de oefeningen individueel door ons begeleid, met ondersteuning van ervaren en enthousiaste helpers. Het verkrijgen van optimale communicatie tussen voorjager en hond, het benutten van de talenten en het leren dealen met de wat minder sterke kanten van de hond (en voorjager) vormen belangrijke aandachtspunten. Ook vinden wij het belangrijk dat de workshops interactief zijn en dat de voorjagers elkaar aan het werk zien, want hier leer je tenslotte ook veel van.

* Nu de Orweja heeft aangekondigd dit seizoen te starten met SJP nieuwe stijl geven Willy Walbeek en ik een SJP oefendag op maandag 29 april as. Op deze dag bieden we de deelnemers de nieuwe SJP aan. Uiteraard zorgen wij ervoor dat de honden de proeven succesvol afsluiten.

Omdat wij samen deze workshops geven is het mogelijk twee oefeningen tegenover elkaar uit te zetten. Dit geeft ons de mogelijkheid de deelnemers meer oefeningen aan te bieden.

Wil je deelnemen aan één van onze workshops of aan de Oefendag SJP nieuwe stijl, dan kun je inschrijven door een mailtje te sturen (zie knop Email rechtsboven in de banner). Geef in het bericht de volgende informatie door: naam voorjager, roepnaam hond, ras, trainingsniveau en uiteraard aan welke workshop je wilt deelnemen. Verder willen we van je weten wat je hoopt te leren en of je tegen bepaalde problemen aanloopt.

Wij hanteren per workshop een maximum aantal deelnemers, dus schrijf je tijdig in!

Trouble shoots, puppytest en nestreünie

Naast de workshops is het ook mogelijk om ons in te schakelen voor trouble shooting bij bepaalde trainingsproblemen, zoals bijvoorbeeld met waterwerk of schotangst.

Uiteraard blijft het voor fokkers nog steeds mogelijk ons te vragen voor een puppytest of een nestreünie. Voor inhoudelijke vragen over een trouble shooting, puppytest of nestreünie kun je mij een mail sturen via de knop rechtsboven (zie Email) deze pagina.

Onze ervaring

Willy houdt zich al sinds 1993 bezig met jachthondentraining en heeft sinds 1996 een eigen jachthondenschool. Naast het verzorgen van cursussen voor staande honden, retrievers en spaniëls heeft zij ook vele wedstrijden en workshops georganiseerd voor eigen school, collega trainers en diverse rasverenigingen.

Zelf ben ik vanaf 2000 bezig met jachthondentraining. Ik ben 5 jaar lid geweest van de Jachtcommissie van de Flatcoated Retriever Club (FRC). In deze vijf jaar heb ik wedstrijden en workshops georganiseerd. In 2007 ben ik bij Willy gaan trainen en ben ik ook begonnen met lesgeven in haar hondenschool.

Vanaf 2009 geven wij samen workshops niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland. Vanwege het succes van deze activiteiten en omdat het zo goed klikt tussen ons en wij samen zo op één lijn zitten qua passie en visie hebben wij ook voor 2017 weer een aantal workshops gepland.